Wysłany: 2010-05-09, 15:26 Jak oszczędzić trochę złotówek ?
Temat oszczędzania przestaje być tematem tabu w naszym kraju ludzie co raz lepiej zarabiają i zaczynają planować swoją przyszłość, co wiecie o funduszach emerytalnych , inwestycyjnych i innych formach oszczędzania oraz inwestowania pieniążków. Może osoby doświadczone zechcą udzielić rad tym którzy wchodzą w dorosłe życie i może jeszcze gubią się w tym zawiłym temacie ?
Ja mam trzeci filar i siłą rzeczy odkładam kilka zł miesięcznie! Pozatym z każdej wypłaty odkładam 100 pln i udaję że nie ma tej kaski i tak po kilku miechach mogę sobie coś kupić
No tak ale tylko odkładając do skarbonki przyrost pieniążków jest wprost proporcjonalny do ilości pieniążków wrzucanych tylko przez nas, mi chodziło o jakąś bardziej przyrostową formę oszczędności ostatnio obserwuję jak ludzie zarabiają na funduszach inwestycyjnych i wygląda to dość ciekawie, giełda też jest interesująca ale trzeba mieć dużo kasy na start...