|
jak zdobyć pracę w wytwórni muzycznej? |
| Autor |
Wiadomość |
peacelovex
no music, no life.

|
Wysłany: 2011-08-21, 19:16 jak zdobyć pracę w wytwórni muzycznej?
|
|
|
Witam, jestem tu nowa, szczerze mówiąc założyłam konto wyłącznie dlatego, aby uzyskać jakieś informacje na poniższy temat.
Jestem młoda, nie ukończyłam jeszcze nawet gimnazjum (w tym roku zaczynam ostatnią klasę), jednak jak większość ludzi - mam marzenia, większe i mniejsze, ale nie odchodźmy od tematu. Dużo myślę już o swojej przyszłości, co na pewno kiedyś wyjdzie mi na dobre. Moim ogromnym marzeniem jest praca w wytwórni muzycznej, z zespołami (nie ukrywam, że najbardziej interesują mnie wytwórnie opierające się głównie (albo i wyłącznie) na rapie). Moje całe życie jest wypełnione muzyką, a wiem, że robienie tego, co się kocha, sprawia tak ogromną przyjemność.
Nie przedłużając, chciałam Was o coś zapytać. Jak można zdobyć pracę w wytwórni muzycznej? Na czym dokładnie to polega? Co do tego potrzebuję? Czy są jakieś studia, kursy, czy zajęcia, które pomogą mi w zdobyciu takiej pracy kiedyś? I wszelkie inne informacje dotyczące tej jakże muzycznej pracy. Jeżeli ktoś coś wie, proszę o pomoc.
Już na 15 lat jestem w stanie zapewnić, że zrobię wszystko po to, aby w przyszłości robić to, co kocham.
Liczę na odzew, z góry dziękuję. Pozdrawiam |
_________________ muzyka jak tlen - pozwala nam tu żyć. |
|
|
|
 |
Ciasteczkowy

|
Wysłany: 2012-02-20, 10:30
|
|
|
| peacelovex napisał/a: | | co na pewno kiedyś wyjdzie mi na dobre. |
Długo bym dyskutował na ten temat.
| peacelovex napisał/a: | | (nie ukrywam, że najbardziej interesują mnie wytwórnie opierające się głównie (albo i wyłącznie) na rapie). |
Przykro mi to stwierdzać, ale takich ludzi jak Ty jest na pęczki i pragnę zauważyć, że to nie "muzycy" dyktują warunki.
| peacelovex napisał/a: | | Moje całe życie jest wypełnione muzyką, a wiem, że robienie tego, co się kocha, sprawia tak ogromną przyjemność. |
A to nie jest czasem tak, że chcesz po prostu trzepać na tym kasę?
| peacelovex napisał/a: | | Jak można zdobyć pracę w wytwórni muzycznej? |
Musisz mieć talent. Musisz zajmować się muzyką długi czas. Mój kolega od przedszkola uczy się grać to na klawiszach, to na gitarze, teraz nawet na skrzypcach i flecie. Dodatkowo chodzi do szkoły muzycznej i zgarnia same 4 i 5. Nie wiem czy nie gra najlepiej w mieście na gitarze elektrycznej. Grał w wielu zespołach muzycznych i cały czas się uczy i ćwiczy. Jest naprawdę dobry. Czy sądzi, że uda mu się robić muzykę? Sądzi, że po prostu odpali swój własny biznes, trzeba twardo stąpać po ziemi i dużo się uczyć. Trzeba też dużo ćwiczyć i poświęcić temu życie. Wypisując bzdety na forum marnujesz tylko czas, bo żaden łowca talentów nie zwróci na Ciebie nawet uwagi. Znam także wielu raperów. No cóż - Musisz mieć swój zespół i dawać koncerty gdzie tylko się da. Wliczając jakieś akademie szkolne i inne uroczystości a'a WOŚP. Musisz się pokazać - reszta powinna zrobić się sama. Jeżeli będziesz dostatecznie dobra, na pewno ktoś się Tobą zainteresuje.
| peacelovex napisał/a: | | Jak można zdobyć pracę w wytwórni muzycznej? Na czym dokładnie to polega? Co do tego potrzebuję? Czy są jakieś studia, kursy, czy zajęcia, które pomogą mi w zdobyciu takiej pracy kiedyś? I wszelkie inne informacje dotyczące tej jakże muzycznej pracy. Jeżeli ktoś coś wie, proszę o pomoc. |
No nie, myślałem, że pasjonujesz się muzyką, a nie szukasz pracy z nią zwiąazną? Praca w wytwórni muzycznej nie jest wcale taka prosta, jakby się takiemu dzieciątku wydawać mogło Otóż Kochanie - musisz skończyć studia muzyczne, gdzie masz grom teorii, musisz to wszystko czuć. Musisz mieć doskonały słuch i fantazję. Musisz po prostu mieć to coś. Ty liczysz na dobry zarobek, nie na pracę, która Cię pasjonuje. Myśląc o pieniądzach, na pewno nie osiągniesz tego, co osiągnąć chcesz. Szkoda tylko, że nikt jeszcze nie sprowadził Cię na ziemię. Zderzenie z rzeczywistością może być dla Ciebie nader bolesne.
Tak czy owak, powodzenia! Ja powiem tylko tyle - weź się lepiej grzdylu za naukę i nie mówię tego po to, by Ci dopiec, a po to, byś pojęła, że w tej chwili każda praca jest dobra. Mamy podaż na pracę, nie popyt. To pracodawca dyktuje warunki, a popyt na tych pracowników jest maleńki.
Pozdrawiam,
Ciasteczkowy |
|
|
|
 |
|
|
Forum
Mapa forum dyskusyjne
Ściągi
|