Słuchawki nauszne do 300 zł jakie? | ForumDyskusyjne.net - forum, forum wielotematyczne, forum młodzieżowe

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 300, do, jakie, nauszne, sluchawki, zl

Słuchawki nauszne do 300 zł jakie?
Autor Wiadomość
mateusz13xx 
LOL/xDD

Wysłany: 2011-01-30, 20:32   Słuchawki nauszne do 300 zł jakie?

Witam mam zamiar kupic sobie bardzo dobre słuchawki do tej ceny 350 zł lecz nie tanszych niz 200 zł gdyz ponizej tej ceny są same gówna. . lecz niewiem jakiej firmy są dobre zależy mi na jakosci tonów niskich jak i wysokich by były bez zniekształcen podczas głośnego słuchania . Rozmyslam nad firmą AKG , Sennheiser , Denon, Sony, Ultrasone ,Beyerdynamic..
która jest naj naj lepsza muszą byc naprawde dobre. Najlepiej niech piszą włsciciele takich słuchawek lub ci co mieli okazje słuchac na nich.

[ Dodano: 2011-01-30, 20:33 ]
patrząc na ceny najlepsze wydają mi sie Beyerdynamic czy to prawda czy ktos miał przyjemnosc na nich słuchac muze ?

[ Dodano: 2011-01-30, 20:34 ]
acha i dodam to by dobrze przylegały do uszu

Eddy 
He

Wysłany: 2011-01-31, 00:28   

Najlepiej jakbyś miał możliwość przymierzenia słuchawek na swoją głowę ;) I zobaczenia, które są wygodniejsze. Jeszcze pozostaje kwestia czy otwarte czy zamknięte ?

Gdzieś był wielki test słuchawek... właśnie nie pamiętam czy był to benchmark czy pclab.
Znalazłem tutaj coś:
http://nvision.pl/Wielkie...ndetails-1.html

Popatrz też na Creative Aurvana Live.
Jaką masz też kartę dźwiękową ? :) Jeżeli zintegrowana to doliczyć by trzeba jeszcze jakiegoś xonara ;)

mateusz13xx 
LOL/xDD

Wysłany: 2011-01-31, 08:45   

mam sundblaster audigy audio SE 5.1 + 7.1
Lecz czesto uzywał bym na fonie i PS3.
Na allegro widziałem wzmacniacz do słuchawek. bym tez odrazu kupił.

Eddy 
He

Wysłany: 2011-01-31, 17:12   

Czyli jednak skoro zamierzasz z nimi gdzieś wychodzić lepsze były by zamknięte.
Może z racji tego, że mają być przenośne coś takiego:
http://allegro.pl/sluchaw...1420355362.html

mateusz13xx 
LOL/xDD

Wysłany: 2011-01-31, 17:55   

lecz jak one sie sprawują w poruwnania do tych Creative Aurvana Live? Są lepsze ? chodzi mi o brzmienie bo na tej stronce ich niema
Zdaje mi sie po tym tescie a tej stronie co mi podałes ze Creative wymiatają. najwyższą ocene mają. i są tnsze. zastanowie sie jeszcze dzieki za pomoc.

Eddy 
He

Wysłany: 2011-02-01, 14:08   

Ale będą mniej poręczne jeśli chodzi o transport ;)

Lanni 

Wysłany: 2011-02-24, 19:27   

Z moich doświadczeń creativy nie mają tak dobrych słuchawek Moje następne to akg. :)

Eddy 
He

Wysłany: 2011-02-24, 20:40   

Lanni, akurat CALe to bardzo udany produkt ;)

Xandria 

Wysłany: 2011-02-26, 16:27   

Eddy napisał/a:
Najlepiej jakbyś miał możliwość przymierzenia słuchawek na swoją głowę I zobaczenia, które są wygodniejsze. Jeszcze pozostaje kwestia czy otwarte czy zamknięte ?

No właśnie ostatnio też słuchawek szukam. Pamiętam, że kiedyś w sklepach typu dla idiotów były odsłuchy a tydzień temu byłam i nic. Nie bardzo rozumiem sens kupowania słuchawek zamkniętych (takie mnie interesują) bez wcześniejszego ich sprawdzenia. Wrrr...

Dice

Wysłany: 2011-02-26, 21:52   

Sam niedawno wybieralem sluchawki i wiem, ze nie jest to prosty zakup. Przede wszystkim:
- do jakiej muzyki,
- jakiej konstrukcji (otwarte/zamkniete, polotwartych w tej cenie raczej nie kupisz)
- do czego beda podlaczone.
Szeregowanie sluchawek tylko na podstawie firmy tez nie ma wiele sensu, bo kazda ma modele gorsze i lepsze. Chociaz wiedzac jakie granie sie podoba mozna sie kierowac w kierunku konkretnej firmy, np. zwykle AKG graja bardzo neutralnie, a sennheisery bardziej dolem.
Zwroc tez uwage na impedancje, modelu 300Ohm nie napedzisz poprawnie z karty muzycznej, a jakikolwiek wzmacniacz to podwojenie kosztow sluchawek (co najmniej). A jezeli chcesz ich uzywac jako sluchawek do sprzetu przenosnego to takie rozwiazanie odpada.

No i jedna z wazniejszych rzeczy - jak chcesz dlugo sluchac to musza byc wygodne, a wtedy najlepiej przymierzyc, tylko gdzie? coraz trudniej znalezc salon gdzie mozna przetestowac przed zakupem :(

Lanni, akurat te creativy Denon sprzedaje tez jako swoje za wielokrotnosc ceny CAL (DH1001 jesli dobrze pamietam) :) Denon i Creative zamawiaja je u tego samego dostawcy i wyceniaja wedle wartosci swojego "brandu", wiec w tym przypadku nie warto sie uprzedzac ;-)

Lanni 

Wysłany: 2011-03-04, 20:25   

Ok, w takim razie przyjrzę im się bliżej. :)

Xandria 

Wysłany: 2011-06-15, 22:35   

No i co Lanni, kupiłaś jakieś słuchawki?
Ja ostatnio trochę słuchawek testowałam, ale kosztowały TROCHĘ więcej niż 300 zł. Ale za to jakość naprawdę robiła wrażenie...

Odpowiedz do tematu