|
Czy w popielniczce powinna być woda? |
| Autor |
Wiadomość |
paradox

|
Wysłany: 2010-04-17, 19:30 Czy w popielniczce powinna być woda?
|
|
|
Zapraszam do dyskusji
[ Dodano: 2010-04-18, 22:52 ]
Jeżeli ktoś jeszcze odwiedza to forum i jeżeli ktoś wejdzie na ten temat to proszę zastanowić się nad odpowiedzią... |
_________________ rastafari |
|
|
|
 |
Xandria

|
Wysłany: 2011-01-22, 19:14
|
|
|
Temat stary ale może odświeżę...
Tak, w popielniczce powinna być woda, albo jeśli nie w popielniczce to w jakimś innym naczyniu. W każdym razie pety należy wrzucać do wody, wtedy jest pewność że będą ugaszone i nie spowodujemy pożaru- tak nam mówił facet na szkoleniu BHP (to był akurat ten fragment którego słuchałam ).
To co wygrałam? (tylko proszę nie popielniczkę- nie palę) |
|
|
|
 |
Eddy
He

Pomógł: 8 razy Wiek: 18 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 554 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-01-24, 21:04
|
|
|
| W sumie ja nie palący, więc nie wiem jak to jest, ale wydaje mi się, że jak jest woda to pety nie mogą zbyt długo w tym stać, bo później może ciężko schodzić ? |
|
|
 |
1025

|
Wysłany: 2011-01-26, 19:30
|
|
|
| Ja tez jestem nie paląca, ale ta woda na serio jest dobrym pomysłem, bo zawsze się uniknie jakiegoś pożaru. A tak to załóżmy palacz rzuca papierosa, wychodzi z domu wraca a tutaj straż przed chatą stoi, bo papieros nie zgasł. Ale właśnie. Przez takie długie nie wyrzucanie papierosa może zrobić się taka zlepka i może trudno zejść. Z resztą nie jestem pewna, ale taka sytuacja może się zdarzyć. Nie próbowałam i nie będę próbować xD |
|
|
|
 |
Eddy
He

Pomógł: 8 razy Wiek: 18 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 554 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-01-26, 21:55
|
|
|
Jak papieros może wywołać pożar jeżeli zostanie w popielniczce, a ta jest ze szkła, albo coś a'la porcelana (?), kiedyś miałem też miedzianą taką w kształcie "dłoni" itp. Nigdy z rzeczy, które są łatwopalne |
|
|
 |
Xandria

|
Wysłany: 2011-01-27, 00:07
|
|
|
| Ale to też chodzi o to, że potem wyrzucasz pety z popielniczki do kosza, a któryś może być niedogaszony bo akurat na imprezach luźniejsza atmosfera, alkohol i często nie tylko więc chyba nie każdy zwraca uwagę, aby dokładnie zgasić peta. A podobno żarzyć(?) się może jeszcze kilka godzin -to bardzo częsta przyczyna pożarów, takie niedogaszone pety. Także na imprezach lepiej wrzucać pety do jakiegoś pojemnika z wodą. |
|
|
|
 |
kuba2122

|
Wysłany: 2011-08-11, 15:38
|
|
|
To zależy od sytuacji, jeśli to jakaś impreza "ot tak" to oczywiście można rzucać do wody, butelek i czego popadnie, ale zdecydowanie popielniczki bez wody wyglądają bardziej elegancko.
_________
Czy wiesz gdzie jest logopeda w krakowie? |
|
|
|
 |
|
|
Forum
Mapa forum dyskusyjne
Ściągi
|