Czy w popielniczce powinna być woda? | ForumDyskusyjne.net - forum, forum wielotematyczne, forum młodzieżowe

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: byc, czy, popielniczce, powinna, woda

Czy w popielniczce powinna być woda?
Autor Wiadomość
paradox 

Wysłany: 2010-04-17, 19:30   Czy w popielniczce powinna być woda?

Zapraszam do dyskusji

[ Dodano: 2010-04-18, 22:52 ]
Jeżeli ktoś jeszcze odwiedza to forum i jeżeli ktoś wejdzie na ten temat to proszę zastanowić się nad odpowiedzią...

Xandria 

Wysłany: 2011-01-22, 19:14   

Temat stary ale może odświeżę...
Tak, w popielniczce powinna być woda, albo jeśli nie w popielniczce to w jakimś innym naczyniu. W każdym razie pety należy wrzucać do wody, wtedy jest pewność że będą ugaszone i nie spowodujemy pożaru- tak nam mówił facet na szkoleniu BHP (to był akurat ten fragment którego słuchałam :) ).

To co wygrałam? :) (tylko proszę nie popielniczkę- nie palę)

Eddy 
He

Wysłany: 2011-01-24, 21:04   

W sumie ja nie palący, więc nie wiem jak to jest, ale wydaje mi się, że jak jest woda to pety nie mogą zbyt długo w tym stać, bo później może ciężko schodzić ?

Odwiedź moją galerię ;)

1025 

Wysłany: 2011-01-26, 19:30   

Ja tez jestem nie paląca, ale ta woda na serio jest dobrym pomysłem, bo zawsze się uniknie jakiegoś pożaru. A tak to załóżmy palacz rzuca papierosa, wychodzi z domu wraca a tutaj straż przed chatą stoi, bo papieros nie zgasł. Ale właśnie. Przez takie długie nie wyrzucanie papierosa może zrobić się taka zlepka i może trudno zejść. Z resztą nie jestem pewna, ale taka sytuacja może się zdarzyć. Nie próbowałam i nie będę próbować xD

Eddy 
He

Wysłany: 2011-01-26, 21:55   

Jak papieros może wywołać pożar jeżeli zostanie w popielniczce, a ta jest ze szkła, albo coś a'la porcelana (?), kiedyś miałem też miedzianą taką w kształcie "dłoni" itp. Nigdy z rzeczy, które są łatwopalne :)

Odwiedź moją galerię ;)

Xandria 

Wysłany: 2011-01-27, 00:07   

Ale to też chodzi o to, że potem wyrzucasz pety z popielniczki do kosza, a któryś może być niedogaszony bo akurat na imprezach luźniejsza atmosfera, alkohol i często nie tylko więc chyba nie każdy zwraca uwagę, aby dokładnie zgasić peta. A podobno żarzyć(?) się może jeszcze kilka godzin -to bardzo częsta przyczyna pożarów, takie niedogaszone pety. Także na imprezach lepiej wrzucać pety do jakiegoś pojemnika z wodą.

kuba2122 

Wysłany: 2011-08-11, 15:38   

To zależy od sytuacji, jeśli to jakaś impreza "ot tak" to oczywiście można rzucać do wody, butelek i czego popadnie, ale zdecydowanie popielniczki bez wody wyglądają bardziej elegancko.
_________
Czy wiesz gdzie jest logopeda w krakowie?

Odpowiedz do tematu