|
Legalizacja marihuany |
| Autor |
Wiadomość |
Wesoły żniwiarz
palacz grassu

Wiek: 23 Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 59 Skąd: Górny śląsk
|
Wysłany: 2009-03-16, 10:36 Legalizacja marihuany
|
|
|
| Co sądzicie o legalizacji marihuany, ja jestem definitywnie za. Przecież to nie narkotyk no bo to jest naturalne runo narkotyki to są zaś jakieś droby, albo inne chemikalia. Przecież od marihuany nikt nie umarł, nie da się jej przedawkować, nie ma po niej kaca, a wódkę owszem można przedawkować i nawet umrzeć po niej a jest legalna dziwne no nie? Po wódce rodziny się rozpadają, ludzie robią się agresywni. A marihuana znów odmula, człowiek robi się szczęśliwy, wszystko staje się piękne. Nie wiem czemu jest zakazana. |
|
|
|
 |
Eddy
He

Pomógł: 8 razy Wiek: 18 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 554 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2009-03-16, 18:05
|
|
|
Jestem absolutnie na nie... widziałem co zrobiła marycha z moimi kumplami ;/
Od tego się właśnie zaczynało. Później już było gorzej... mocniejsze narkotyki, tablety... Masakra ;/ Niby wszystko dla człowieka, ale dla ludzi, którzy robią to z umiarem przez to straciłem właściwie swojego... przyjaciela |
|
|
 |
Wesoły żniwiarz
palacz grassu

|
Wysłany: 2009-03-16, 18:17
|
|
|
Ja nie powiem, że nie lubię marihuany bo jestem jej smakoszem, palę do 3 razy w tygodniu, i nie mam zamiaru brać nic mocniejszego. Są ludzie, którzy biorą dragi aby mieć jazdy, ja na przykład palę THC aby poprawić sobie humor, pośmiać się Jak już wspomniałem są ludzie, którzy biorą dragi aby mieć jazdę i marihuana im nie wystarcza to sięgają po dropy. Ale to tylko garstka ludzi praktycznie 1%. Ja jestem za legalizacją.
| Eddy napisał/a: | | przez to straciłem właściwie swojego... przyjaciela |
W jaki sposób straciłeś? |
|
|
|
 |
Kubica

|
Wysłany: 2009-03-16, 18:30
|
|
|
Prawdę mówiąc mi to tam obojętnie bo jak ktoś chce to i tak ją dostanie.
Pewnie jakby była legalizacja to w całym kraju zaćpałoby się całe dresiarstwo |
|
|
|
 |
Wesoły żniwiarz
palacz grassu

|
Wysłany: 2009-03-17, 09:23
|
|
|
| Kubica napisał/a: | | Pewnie jakby była legalizacja to w całym kraju zaćpałoby się całe dresiarstwo |
Po pierwsze nie pisz zaćpali bo marihuana to nie narkotyk, można to ująć w stylu, że byli by w stanie niedyspozycji. |
|
|
|
 |
Kubica

|
Wysłany: 2009-03-17, 11:52
|
|
|
| Wesoły żniwiarz napisał/a: | | Po pierwsze nie pisz zaćpali bo marihuana to nie narkotyk, można to ująć w stylu, że byli by w stanie niedyspozycji. |
Powiedziałem to w sensie żartu |
|
|
|
 |
Wesoły żniwiarz
palacz grassu

|
Wysłany: 2009-03-17, 12:00
|
|
|
| Kubica napisał/a: | | Powiedziałem to w sensie żartu |
A to spoko w takim razie luzik |
|
|
|
 |
Adam1609
Kung-Fu Panda

Wiek: 20 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 79 Skąd: Janów Lubelski
|
Wysłany: 2009-03-17, 20:55
|
|
|
Dodam swoje parę groszy...
Przede wszystkim marihuana także zawiera narkotyk - ale tak samo papieros zawiera nikotynę także uznawaną za narkotyk. Morfina którą znieczula się chorych to także narkotyk i także uzależnia. Tak więc narkotyk nie w każdej ilości równa się tylko złu, nałogowi, uzależnieniu. Jest z tym podobnie jak z każdą substancją - nawet wodą która spożyta w zbyt dużej ilości stanie się toksyną i może zabić! Tak, woda też! Wypicie 300 szklanek wody w około godzinę = przekroczenie dawki śmiertelnej i zagrożenie życia. Więc jak widać wszystko jest dla ludzi - jednak w granicach rozsądnego używania.
Należy też dodać że od marihuany nie możemy się uzależnić fizycznie - zespół abstynencki nie występuje jak w przypadku np. amfetaminy czy kokainy. Marihuana uzależnia psychicznie. Ale co najważniejsze nawet jeśli jest narkotykiem to naturalnym a nie syntetycznym.
Dodatkowo nadmienię że badania WHO wykazały że marihuana powoduje mniejsze spustoszenie organizmu niż alkohol. Dodając do tego fakt ze nie odnotowano przypadku przedawkowania THC (zaś zapicia się na śmierć jak najbardziej) może powinniśmy się trochę zastanowić...
Powiem tyle - kumple palą, znam kilka dziewczyn które popalają. Masa ludzi - świetnych, utalentowanych, takich których nawet nie podejrzewałbym o to gdybym nie wiedział. Ja zaś nie mam takiego nawyku - nie kręci mnie to, nie widzę w tym przyjemności. Ot, to wszystko.
PS. Czesi, z tego co pamiętam, mogą mieć w domciu 3 krzaczki i do 10 gram przy sobie...
PS 2. Jeżeli ktoś pali bo lubi (czytaj: delektuje się porządnym towarem a nie byle syfem) a na to konto np. odstawia alkohol i do tego nie sięga po nic mocniejszego to nie mam nic przeciwko... Są tacy ludzie - mój znajomy przestał pić... |
|
|
|
 |
Eddy
He

|
Wysłany: 2009-03-18, 09:05
|
|
|
Ale to tylko garstka ludzi praktycznie 1%
czyli u mnie w poznaniu jest ten 1% ?
W jaki sposób straciłeś?
w normalny... całkowicie odciął się od znajomych. Ma teraz swój świat i swoich nowych dresów/kolegów z którymi razem się bawią we wciąganie malowniczych ścieżek nosem i inne takie na marichuanie się u niego zaczęło. Później chciał coś mocniejszego i mocniejszego... tego się już nie da zmienić. Chociaż czuję, że to może mieć podłoże z dzieciństwa. Jego matka z ojcem się rozwiedli, ojciec zmarł po prostu z przepicia (alkohol), a matka ponoć też miała problemy z alkoholem, ale ponoć wyszła z tego teraz. Z resztą jakieś 2 lata temu jak jeszcze było z nim wszystko ok... (prawie)
to się z nią spotkaliśmy. Teraz cały czas mieszkał u dziadków. Zapewne niedługo się wyprowadzi, słuch o nim zaginie, a za jakiś czas pójdę... mniejsza. Nigdzie nie idę
To moje zdanie. Wy macie swoje, ja mam swoje. Co nie oznacza, że nie próbowałem |
|
|
 |
Wesoły żniwiarz
palacz grassu

|
Wysłany: 2009-03-18, 09:24
|
|
|
| Eddy napisał/a: | | we wciąganie malowniczych ścieżek nosem i inne takie |
Wystarczy raz wciągnąć kreske koksu i ze startu jest się uzależnionym. To nie jest tak, że bierzesz bo ci się to podoba, bierzesz bo musisz. |
|
|
|
 |
Eddy
He

|
Wysłany: 2009-03-20, 18:56
|
|
|
Wesoły żniwiarz, ale oni najpierw brali, bo im się podobało teraz już biorą, bo muszą... |
|
|
 |
Wesoły żniwiarz
palacz grassu

|
Wysłany: 2009-03-21, 10:13
|
|
|
| Eddy, to już ich problem, przecież brali to na własną odpowiedzialność. |
|
|
|
 |
patryk123

|
Wysłany: 2009-06-17, 12:13
|
|
|
| Jestem na NIE |
|
|
|
 |
dudex77r
Pro-Speed

|
Wysłany: 2009-06-17, 12:21
|
|
|
| NIE, sami narkomani jeba**, ja bym takich debili co cpają do paki wsadazał na ile sie da! |
|
|
|
 |
Been8

|
Wysłany: 2009-07-24, 14:30
|
|
|
| cała prawda zbyt pozytywna dlatego zakazana ;( a alkohol to mozna walic i potem za kierownice i tylko sie zabic no fajnie a fajki? powoduja raka płuc, alkohol zabił w bilionach przypadków a marihuana w ani jednym,kiedys była uzywana zamiast dzisiaj tak popularnej aspiryny nawet nie jest rakotwórcza |
|
|
|
 |
|
|