ustawa 2012 | ForumDyskusyjne.net - forum, forum wielotematyczne, forum młodzieżowe

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 2012, ustawa

ustawa 2012
Autor Wiadomość
z.nowinski 

Wysłany: 2011-05-31, 14:46   ustawa 2012

Witam,
zastanawiam się czy warto wziąć udział w szkoleniu na temat nowej ustawy refundacyjnej, która wejdzie w życie 01. 01. 2012.

Słyszałem, że na szkoleniu można zapoznać się z praktycznym podejściem do nowych przepisów, m.in. z ekonomicznymi konsekwencjami rozwiązań wprowadzonych nową ustawą , w tym w szczególności zagadnień związanych z system payback oraz sposobem wyliczenia kwoty przekroczenia (ocena wzoru zawartego w ustawie oraz próba przedstawienia wyliczenia), jak również 3% podatek refundacyjny.

Czy ktoś brał udział w podobnym szkoleniu? Słyszałem że jakaś grupa prawnicza jest organizatorem.

milcia_15_1 

Wysłany: 2011-06-03, 21:09   Re: ustawa 2012

co jest po śmierci

pharma1 

Wysłany: 2011-06-06, 13:15   

Tak, brałem udział w szkoleniu 17 maja w Gliwicach, również organizowanym przez grupę prawniczą.
Na pewno warto wziąć udział w takich warsztatach, ponieważ nowe przepisy będą wymagały od firm farmaceutycznych zdecydowanych zmian, np. w zakresie struktury prawno-biznesowej przedsiębiorstwa. Konieczne może być wypracowanie innych modeli dystrybucji leków, zmiana strategii cenowej, a także nowe podejście do marketingu produktów refundowanych. Możliwe rozwiązania dla firm to modyfikacje istniejących struktur prawno-biznesowych lub tworzenie zupełnie nowych modeli.

Dodatkowo uczestnicy takich warsztatów zawsze otrzymują materiały szkoleniowe.

Odpowiedz do tematu