Sekrety kuchni

Dobra i smaczna kuchnia, sprawdzone przepisy kulinarne, ciasta, sałatki i inne potrawy
AinEingarp
Level 3
Level 3
Posty: 1132
Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10

Re: Sekrety kuchni

Postautor: AinEingarp » 11 paź 2016, 09:05

A jak robicie biszkopt, to rzucacie nim potem o ziemię? To faktycznie pomaga?
monikabert90
Level 4
Level 4
Posty: 1544
Rejestracja: 11 gru 2016, 10:17

Re: Sekrety kuchni

Postautor: monikabert90 » 29 lis 2017, 20:47

Dla mnie zawsze zmorą podczas gotowania było przygotowanie mięsa. Zazwyczaj wychodziło mi zbyt twarde i suche. Czasami je smażyłam, czasami piekłam, czasami dusiłam na patelni - i zawsze coś nie wychodziło. Sprawa odwróciła się o 180 stopni, kiedy w mojej kuchni zagościła brytfanna indukcyjna. Mięso przyrządzone w takim naczyniu wychodzi naprawdę bardzo soczyste. A dodatkowym plusem jest to, że mogę do niego dorzucić jakieś warzywa i praktycznie mam gotowe "danie jednogarnkowe". Polecam wszystkim, zbliża się Boże Narodzenie, więc możecie poprosić o taki prezent :)
trampki
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 18
Rejestracja: 27 kwie 2017, 18:03

Re: Sekrety kuchni

Postautor: trampki » 27 kwie 2018, 08:55

Polecam blog o gotowaniu: http://gotujemy-online.pl/ :)
Maxym1991
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 92
Rejestracja: 03 kwie 2017, 14:07

Re: Sekrety kuchni

Postautor: Maxym1991 » 17 maja 2018, 15:10

Ja nie jestem wymagający, jeżeli chodzi o kuchnię. Mi wystarczy pizza, jakiś makaron, dobra sałatka. Pizzy zazwyczaj szukam za pośrednictwem na rankingu pizzerii. Mam tak od razu opinie i ocenę, więc wiem, które lokale wybierać, a które nie.
teresza
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 21 lip 2018, 23:30

Re: Sekrety kuchni

Postautor: teresza » 21 lip 2018, 23:40

Nie zostawiajcie nigdy bananów obok jabłek bo będą czarne.
______
sprzęt do karboksyterapii
AnaKacz1
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 4
Rejestracja: 30 sie 2018, 14:18

Re: Sekrety kuchni

Postautor: AnaKacz1 » 30 sie 2018, 14:23

Hmm, zawsze w kuchni zostawiam banany obok jabłek i nigdy mi się tak nie dzieje - może jakaś magia :)
AinEingarp
Level 3
Level 3
Posty: 1132
Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10

Re: Sekrety kuchni

Postautor: AinEingarp » 05 wrz 2018, 12:36

A to u mnie banany się wtedy szybciej psują. Więc coś w tym jest.
Mamba28
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 8
Rejestracja: 25 lip 2018, 09:49

Re: Sekrety kuchni

Postautor: Mamba28 » 30 paź 2018, 19:27

Ja robię dużo wędlin domowych tradycyjnym sposobem ;) Mocno się w to wciągnąłem i nawet ostatnio kupiłem sobie specjalną krajalnicę do serów i wędlin właśnie https://www.eladex.com.pl/pol_m_Produkty_Krajalnice-do-wedlin-i-sera-224.html.
aga2113
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 39
Rejestracja: 28 sty 2017, 21:50

Re: Sekrety kuchni

Postautor: aga2113 » 17 lut 2019, 10:48

Formy silikonowe do pieczenia, co myślicie? Sprawdzają się u was?
AinEingarp
Level 3
Level 3
Posty: 1132
Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10

Re: Sekrety kuchni

Postautor: AinEingarp » 09 maja 2019, 13:35

Ja ich nie lubię. Wolę klasyczne, metalowe foremki.
aga2113
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 39
Rejestracja: 28 sty 2017, 21:50

Re: Sekrety kuchni

Postautor: aga2113 » 13 maja 2019, 18:33

Takie formy silikonowe do deserów sprawdzają się najbardziej w pieczeniu babek bo np tortów już nie :)
trylogia
Level 3
Level 3
Posty: 1054
Rejestracja: 10 gru 2012, 14:46
Lokalizacja: Stąd ;)

Re: Sekrety kuchni

Postautor: trylogia » 14 maja 2019, 11:44

Zastanawiam się, czy sobie takich nie kupić. Stalowe mi rdzewieją.
AinEingarp
Level 3
Level 3
Posty: 1132
Rejestracja: 24 wrz 2015, 14:10

Re: Sekrety kuchni

Postautor: AinEingarp » 15 maja 2019, 12:11

Ja właśnie za tymi silikonowymi nie przepadam. Nie zawsze trzymają formy tak, jakbym chciała.
artwal
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 1
Rejestracja: 02 cze 2019, 11:16

Re: Sekrety kuchni

Postautor: artwal » 02 cze 2019, 11:17

czesc
matik
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 154
Rejestracja: 08 lis 2016, 11:18

Re: Sekrety kuchni

Postautor: matik » 28 sie 2019, 16:48

A na https://kulinarneprzeboje.pl/jak-ugotowac-jajka-na-twardo-ile-gotowac/ jest fajny artykuł na temat tego, jak gotować jajka na twardo. O ile nie jest to skomplikowane dla doświadczonej kucharki to dla młodej może być problemem ile jajka powinny się gotować. Dlatego taka instrukcja może być przydatna.

Wróć do „Forum Kulinarne: gotowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość