Obudowanie wanny
-
- Forumowicz
Obudowanie wanny
Powiedzcie mi jak macie obudowaną wannę? Płytki ceramiczne, drewno, stelaż? Czy macie drzwiczki? Miejsce na stopy, itp.?
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Dobrze gdy obudowa wanny jest utrzymana w podobnym klimacie jak cała łazienka. Wiadomo, że drewno gorzej znosi kontakt z wodą, przez co należy je odpowiednio konserwować. Miejsce na stopy jest przydatne chociażby przy myciu głowy nad wanną. Ostatnio widziałem ciekawe rozwiązanie wanny wpuszczonej w podłogę. Było to możliwe poprzez podniesienie poziomu podłogi, ze względu na kratkę odpływową w podłodze. Do wanny wchodziło się po dosyć niskim schodku. Bardzo komfortowe rozwiązanie.
- abrakadabra
- Junior Admin
Re: Obudowanie wanny
co do obudowy wanny to może coś takiego?

-
- Forumowicz
Zawsze marzyła mi się wanna wolnostojąca, ale z uwagi na nieduży metraż zrobię sobie tradycyjną, obudowaną. Zastanawiam się jeszcze tylko, czy zrobić sobie któreś płytki z tej oferty (bo niektóre są wg mnie prześliczne) czy raczej zdecydować się właśnie na gotową obudowę.
-
- Forumowicz
Najbardziej podobają się mi tego typu rozwiązania: http://www.tubadzin.pl/collection/150
Jednak zdaje sobie sprawę, że ich zastosowanie jest możliwe tylko w dużych łazienkach.

Jednak zdaje sobie sprawę, że ich zastosowanie jest możliwe tylko w dużych łazienkach.

-
- Level 3
Obudować wannę można też płytkami i będzie to o wiele efektywniej wyglądać jak zwykła obudowa. Jak aranżujecie łazienkę to sobie zerknijcie na płytki opoczno na stronie https://plytki24.pl/opoczno/cat_2.html i zobacz jakie opcje możesz aktualnie znaleźć. Na stronie znajdziesz mnóstwo ciekawych propozycji modeli zgodnych z najnowszymi trendami. Myślę, że jak sobie dobrze przemyślisz to taka wanna zabudowana płytkami może naprawdę nadać nowego znaczenia łazience.
-
- Forumowicz
Hej, ja osobiście mam wannę wolnostojącą, ponieważ ze względu na dosyć dużą łazienkę mogliśmy sobie na to pozwolić. Jednak gdyby miejsca było zbyt mało zdecydowanie zabudowałabym wannę płytkami ceramicznymi, bo zawsze można wymyślić coś designerskiego
przy urządzaniu łazienki bardzo dobrze zapisał się w mojej pamięci sklep in360 (https://www.in360.pl/producent-roca.html), dobry kontakt i duży wybór więc polecam

- Stashka
- Forumowicz
Widziałam takie wanny i strasznie mi się podobają. Dodają przede wszystkim efektu całej łazience. Najbardziej podobają mi się czarne obudowy, a Wam?
-
- Level 1
Teraz to przynajmniej można wybrać jaką chce się mieć wannę. Chociaż nie każdy wybiera wannę wolnostojącą i nie wszędzie taka pasuje. Ciekawym rozwiązaniem są efektowne obudowy do wanien na ceneo.pl , jest w czym wybierać. Według mnie dużo lepiej to wygląda, niż taka wanna tradycyjnie zabudowana płytkami. Też zależy co się komu podoba.
Wróć do „WNĘTRZE- ARANŻACJA I WYSTRÓJ”