Obudowanie wanny

Aranżacja wnętrz, wystrój wnętrz, ciekawe pomysły na aranżacje, dekoracje, inspiracje, galeria jak urządzić wnętrza, porady, farby, kolorystyka kuchni, pomysły na aranżację łazienki.
urban
Forumowicz
Forumowicz

Obudowanie wanny

Postautor: urban » 12 lis 2013, 11:30

Powiedzcie mi jak macie obudowaną wannę? Płytki ceramiczne, drewno, stelaż? Czy macie drzwiczki? Miejsce na stopy, itp.?
Yvain
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Yvain » 12 lis 2013, 13:34

Drzwiczki w wannie? A jak takie coś wygląda bo pierwsze słyszę :D Może jeszcze drabina?
mucha
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: mucha » 15 lis 2013, 14:59

Dobrze gdy obudowa wanny jest utrzymana w podobnym klimacie jak cała łazienka. Wiadomo, że drewno gorzej znosi kontakt z wodą, przez co należy je odpowiednio konserwować. Miejsce na stopy jest przydatne chociażby przy myciu głowy nad wanną. Ostatnio widziałem ciekawe rozwiązanie wanny wpuszczonej w podłogę. Było to możliwe poprzez podniesienie poziomu podłogi, ze względu na kratkę odpływową w podłodze. Do wanny wchodziło się po dosyć niskim schodku. Bardzo komfortowe rozwiązanie.
Awatar użytkownika
abrakadabra
Junior Admin
Junior Admin

Re: Obudowanie wanny

Postautor: abrakadabra » 04 gru 2013, 11:26

co do obudowy wanny to może coś takiego? ;) Obrazek
kaszka6
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: kaszka6 » 20 kwie 2017, 14:35

Zawsze marzyła mi się wanna wolnostojąca, ale z uwagi na nieduży metraż zrobię sobie tradycyjną, obudowaną. Zastanawiam się jeszcze tylko, czy zrobić sobie któreś płytki z tej oferty (bo niektóre są wg mnie prześliczne) czy raczej zdecydować się właśnie na gotową obudowę.
vika
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: vika » 16 lip 2017, 23:46

Najbardziej podobają się mi tego typu rozwiązania: http://www.tubadzin.pl/collection/150
Jednak zdaje sobie sprawę, że ich zastosowanie jest możliwe tylko w dużych łazienkach.
Obrazek
jjusti18
Level 3
Level 3

Postautor: jjusti18 » 16 kwie 2019, 23:09

Obudować wannę można też płytkami i będzie to o wiele efektywniej wyglądać jak zwykła obudowa. Jak aranżujecie łazienkę to sobie zerknijcie na płytki opoczno na stronie https://plytki24.pl/opoczno/cat_2.html i zobacz jakie opcje możesz aktualnie znaleźć. Na stronie znajdziesz mnóstwo ciekawych propozycji modeli zgodnych z najnowszymi trendami. Myślę, że jak sobie dobrze przemyślisz to taka wanna zabudowana płytkami może naprawdę nadać nowego znaczenia łazience.
o.krysia70
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: o.krysia70 » 29 kwie 2019, 19:19

Hej, ja osobiście mam wannę wolnostojącą, ponieważ ze względu na dosyć dużą łazienkę mogliśmy sobie na to pozwolić. Jednak gdyby miejsca było zbyt mało zdecydowanie zabudowałabym wannę płytkami ceramicznymi, bo zawsze można wymyślić coś designerskiego :) przy urządzaniu łazienki bardzo dobrze zapisał się w mojej pamięci sklep in360 (https://www.in360.pl/producent-roca.html), dobry kontakt i duży wybór więc polecam
Awatar użytkownika
Stashka
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Stashka » 13 sie 2019, 22:08

Widziałam takie wanny i strasznie mi się podobają. Dodają przede wszystkim efektu całej łazience. Najbardziej podobają mi się czarne obudowy, a Wam?

Level 1

Postautor: trik01 » 12 gru 2019, 17:56

Teraz to przynajmniej można wybrać jaką chce się mieć wannę. Chociaż nie każdy wybiera wannę wolnostojącą i nie wszędzie taka pasuje. Ciekawym rozwiązaniem są efektowne obudowy do wanien na ceneo.pl , jest w czym wybierać. Według mnie dużo lepiej to wygląda, niż taka wanna tradycyjnie zabudowana płytkami. Też zależy co się komu podoba.

Wróć do „WNĘTRZE- ARANŻACJA I WYSTRÓJ”