Jak udekorować wnętrze?
- dyskutantka
- Level 2
Re: Jak udekorować wnętrze?
Jeśli chodzi o "dekorowanie" wnętrza mieszkań - to decyzja mieszkańców tegoż mieszkania, bo to oni tam będą przebywali większość doby i to oni mają się czuć wygodnie,a nawet i komfortowo,co nie oznacza, że meble mają być z najwyższej półki.Proste meble i niezbyt dużo w danym pomieszczeniu to już jest komfort dla przebywających w nim osób. 

Ostatnio zmieniony 30 cze 2016, 17:55 przez dyskutantka, łącznie zmieniany 1 raz.
- bandrzej85
- Forumowicz
Ja jestem za DIY, w internecie można znaleźć bardzo dobrze poradników jak coś zrobić
polecam

- dyskutantka
- Level 2
-
- Level 1
DIY jest super, ale niektorych rzeczy się samemu nie zrobi, na przykład nie każdy umie utkać firany żakardowe
Ale wiem, wiem o co chodzi. Ozdoby do wnętrz takie własnoręcznie zrobione albo wyglądające na handmade są teraz modne a poza tym to naprawdę ładnie wygląda. Wydaje mi się też, że urządzając mieszkanie = samemu, nie dajmy się zwariować, że to zaraz musi być projektant itp. - warto wybrac jakiś motyw przewodni - styl, kolor czy cos - i tego się trzymać. Robić jednolitą bazę a do niej dobierać resztę. Wtedy tymi dodatkami można łatwo odmienić wnętrze, a baza zostaje ta sama. Jak kupisz nowe firany na metry to nie musisz wtedy przerabiać całego pokoju ;P

- dyskutantka
- Level 2
-
- Level 2
Przy aranżacji wnętrz dobrze jest pamiętać o takich rzeczach jak kable od sprzętów, które mimo wszystko mogą potem brzydko i nieestetycznie wyglądać, psując cały efekt. Czytałam taki poradnik na temat chowania kabli: http://sprzedajemy.pl/poradnik/jak-ukryc-kable-w-domu-jak-zamaskowac-kable-od-telewizora-i-komputera-art1032, może się komuś przyda? W każdym razie myślę, że to dość ważna kwestia, a przecież żadne dom nie obejdzie się bez telewizora czy komputera i innych sprzętów, a kabli przy tym milion.
- dyskutantka
- Level 2
A gdzie tutaj mowa o kablach? , a po drugie nikt nie ma kabli na metry, jeśli je ma to tak stara się je ukryć, aby były nie widoczne. Wiadomo, że nikt tego na wierzchu nie trzyma. Tutaj mowa o dekoracji wnętrz - czyli wystrój mieszkania, kable są mało istotne, wszystko też zależy od mieszkańca danego lokalu jak i gdzie te kable umieści.
Najważniejsze są meble, ściany, jakieś dodatki (obrazy) i firanki bądź wewnętrzne rolety,np takie:

Zamiast oczywiście firan.
Najważniejsze są meble, ściany, jakieś dodatki (obrazy) i firanki bądź wewnętrzne rolety,np takie:

Zamiast oczywiście firan.
-
- Forumowicz
Ja preferuję styl nowoczesny, czyli prostotę i minimalizm, wnętrza o największej przestrzeni, najlepiej otwarte, gdzie podział funkcjonalny jest zaznaczony np. zróżnicowaną kolorystyką. Uważam, że warto zastanowić się nad zleceniem aranżacji wnętrz fachowcom, szczególnie jeśli mieszkanie jest nowe - efekty są świetne. Przeryjcie sobie projekty 370Studio z W-wy, tutaj http://370studio.pl - tworzą głównie wnętrza komercyjne, ale prywatne też.
- dyskutantka
- Level 2
Nie ma ludzi bez gustu,jeden ma taki,inny nieco odmienny i żaden aranżer wnętrz nie jest nikomu potrzebny, bo on niestety za darmo nic nikomu nie zrobi. Ja także lubię minimalizm i dlatego wkleiłam fotki okien nie z firanami i zasłonami,a roletami wewnętrznymi - tak dzisiaj modnymi.
- jenny1
- Level 2
Jest wiele, różnorodnych sposobów na piękne urozmaicenie wnętrza. Najwięcej potrafią zdziałać dodatki, niby nic ale umiejętnie dobrane potrafią nadać smaku. Ja tak zrobiłam w swojej sypialni. Kupiłam kilka ramek do zdjęć na homebook.pl i oprawiłam w nie zdjęcia z mojego ślubu. Super to wygląda i nadaje sypialni przyjemnego wyrazu.
- dyskutantka
- Level 2
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2016, 15:32 przez dyskutantka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forumowicz
Napisz może na jakimś forum, którym doradzają jeżeli chodzi o te sprawy. Jeżeli nie masz pomysłu gdzie to polecam Ci zajrzeć na to forum http://www.forum.parkiet.pl/ jest tam mnóstwo ciekawych wątków, tematów dotyczących aranżacji wnętrz. Myślę, że na pewno ktoś pomoże Ci w odpowiedniej aranżacji 

-
- Forumowicz
Jeśli szukacie dobrej jakości drzwi to muszą być ładne ale rzeczywiście najlepiej by były trwałe, antywłamaniowe i tanie. Koniecznie zajrzyj tutaj Drzwi Antywłamaniowe ! eśli nie jesteście zdecydowani to zobaczcie na ofertę Internorm, lidera w branży Drzwi antywłamaniowe, wejściowe, zewnętrzne, drewniane i innych rodzajów drzwi, posiadają bardzo bogatą ofertę w tym zakresie !
- dyskutantka
- Level 2
Dziwię się powyższej dyskusji, czasy kiedy niczego w sklepach nie było dawno minęły,dzisiaj w sklepach jest wszystko i na forum z całą pewnością nikt nikomu niczego dobrze nie doradzi,to co chcemy kupić musimy sami w sklepie obejrzeć.
-
- Forumowicz
Bardzo dużo dobrego robią różne designerskie meble, np. takie coś http://altavola-design.pl/product-pol-602-Czarne-stylowe-designerskie-krzeslo-LOUIS-GHOST.html. Według mnie jest to klucz do sukcesu 

Wróć do „WNĘTRZE- ARANŻACJA I WYSTRÓJ”