Basen czy rower?
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Re: Basen czy rower?
Chyba wybrałbym jazdę rowerem. Dosyć przyjemnie i ciekawie jeździ się wieczorami, moim zdaniem wtedy są większe przeżycia. Ale na takie jazdy trzeba odpowiednio się przygotować, np. poprzez zakładanie świateł czy jakichś odblasków, dzięki którym będziemy mogli czuć się bezpieczniej na drodze.
-
- Forumowicz
Jedno i drugie spoko. Latem wole basen bo jest jakas ochłoda a np wiosną czy jesienią jak pogoda pozwala to rower
-
- Forumowicz
Zawsze można trochę oszukać i kupić sobie rower z silnikiem coby robił za nas wszystkie kilometry
- dyskutantka
- Level 2
Wolę długie spacery,basen odpada - nie umiem pływać,a rower stacjonarny mam w domu i czasem na nim śmigam.
-
- Forumowicz
Zdecydowanie basen Na rower też czasami wsiadam, ale jest to raczej sporadyczne
-
- Forumowicz
Rower!!!! Niestety zimą muszę go odstawiać, ale przez prawie cały rok się z nim nie rozstaję ;D
-
- Forumowicz
Zdecydowanie rower. Nie wszędzie są dostępne kryte baseny a do jazdy na rowerze o każdej porze roku spokojnie można się przygotować. Zimowa jazda na rowerze nastręcza trochę problemów jednak po lekturze bloga o tematyce rowerowej https://portal.bikeworld.pl/artykul/porady/przeglad_rynku/16896/jakie_ochraniacze_na_buty_rowerowe można profesjonalnie się do ekstremalnych warunków przygotować
-
- Forumowicz
Orator nie masz racji. Rowerem nie wszędzie i nie zawsze się da. W zeszłym roku zastanawiałem się nad tym, co robić zimą. Przeglądałem wiele ofert typu https://www.rove.pl/rowery-kolekcje/rowery-gt.html ze względu na konieczność posiadania nowego roweru. Mając na uwadze pogodę, ostatecznie rower zastąpiłem orbitrekiem na późną jesień i zimę. Dzięki temu aktywność fizyczna jest u mnie na dobrym poziomie przez cały rok.
-
- Forumowicz
Rower, przy okazji można trochę pozwiedzać.
-
- Forumowicz
Ja lubię jedno i drugie, trochę trudno mi porównywać te dwie dyscypliny, to w końcu zupełnie inna aktywność.
-
- Level 2
A czy to takie istotne? Każda aktywność fizyczna jest dobra
-
- Level 1
Zdecydowanie basen, ale odpowiedzialnie, po kąpieli koniecznie pod prysznic z odpowiednimi środkami do mycia z https://sbrsports.pl/ czyli takimi które zneutralizują chlor jaki osadził się na naszej skórze, włosach. To naprawdę skuteczne kosmetyki, dzięki nim pływanie nie ma już absolutnie żadnych wad. Bo nawet można sprawić by skóra nie ucierpiała na kontakcie z chlorem, który w basenach być musi, bo inaczej byłoby jeszcze gorzej.
-
- Level 1
Zdecydowanie obie opcje są dla mnie i powiem Wam szczerze, że chętnie korzystam zarówno z roweru, jak i z pływania. Znalazłam też ostatnio świetny spray na stronie sbr sports, który chroni skórę przed otarciami. Jeśli chodzi o mnie to super sprawa, bo teraz żadna wyprawa nie jest mi straszna.