Czy wasze dzieci biorą korepetycje?
-
MoniaBest
- Forumowicz

Czy wasze dzieci biorą korepetycje?
Mojemu Synowi opłacam korepetycje z matematyki i dzięki temu wreszcie zaczyna radzić sobie z matematyką.Prawda jest taka, że przedmioty ścisłe, uczone są skandalicznie w państwowych szkołach. 1 nauczyciel nie jest w stanie upilnować 30 uczniów, z których większość i tak nie ma żadnej motywacji by się uczyć. Gdyby nie korepetycje to mój Syn miałby naprawdę problemy.
-
MagdaS
- Forumowicz

Re: Czy wasze dzieci biorą korepetycje?
Nie we wszystkich szkołach jest tak tragicznie. Są ciekawe narzędzia do nauki matematyki, z których parę szkół korzysta na stałe lub http://www.ciekawalekcja.pl/.
-
maliczka56
- Forumowicz

Jeszcze nie, ale się nad tym zastanawiam, bo moja córka ma problem z jednym przedmiotem w szkole i chciałabym ją zapisać na korepetycje z matematyki i tak rozmyślam o zapisaniu jej do http://edun.pl/ słyszałam, że bardzo dobrych udzielają korepetycji.
-
Ela78
- Level 2

Podobnie jak wszyscy zastanawiamy się czy zapisać do szkoły językowej by nasze dzieci miały lepsze oceny i większą wiedzę Ja swoją córkę zapisałam do http://www.berlitz.pl/szkola-jezykowa-poznan na kurs językowy Poznaniu.Zajęcia odbywają się w przyjaznej, a co zarazem konieczne, pracowitej atmosferze. Pracują nauczyciele z dużym doświadczeniem i potrafią przekazać wiedzę. Moja córka jest zadowolona a ja widzę postępy.
-
Ela78
- Level 2

Pewnie że warto wysyłać dzieci na korepetycje dodatkowe zajęcia. Ja myślałam że moja córka jest dobrze przygotowana do matury bo ogólnie nie miała problemu z nauką a oceny miała dobre więc nic nie zanosiło się na to że nie zda matury. Najgorzej jej poszło z Matematyką. Więc żeby jej pomóc zapisałam ją na korepetycje z matematyki do szkoły w Edun- http://edun.pl/ cieszy się że będzie mogła przygotować się do poprawki.
-
archiwald
- Forumowicz

Korepetycje nie muszą być pożądane zawsze wtedy kiedy dziecko ma problem z jakimś przedmiotem w szkole. Można dziecko wysłać na podobne zajęcia tak po prostu, żeby rozwijało swoje pasje czy umiejętności. Nie musi być to podyktowane przymuszeniem dziecka do nauki.
- jasnor
- Forumowicz

Pragnę zwrócić uwagę na to, że korepetycje kosztują. Nie każdego rodzica stać na ich opłacanie. Zresztą niektóre rodziny ledwo wiążą koniec z końcem.
-
RestryKturyzaC
- Forumowicz

W dzisiejszych czasach język obcy to jest coś co bardzo pomaga w znalezieniu pracy, ale i w swobodnym przemieszczaniu się po świecie. Z tego powodu stwierdziłem, że warto wysłać dzieci na takie korepetycje.
-
Studentkaq123
- Forumowicz

Korepetycje to świetna sprawa. Jak chodziłam do gimnazjum i liceum, to musiałam brać dodatkowe lekcje i wyszło mi to na dobre. Teraz jestem na studiach i jak tylko mam jakiś problem, to też szukam pomocy w postaci korepetycji. Polecam stronę www.studencior.pl 

-
Mateo 77
- Level 2

Wiem, że wiele osób faktycznie korzysta z korepetycji z chemii i bardzo sobie to chwali. Ja nie mam w tym temacie żadnych doświadczeń, więc nie powiem Wam nic pewnego. Słyszałem jednak, że jeśli chodzi o Warszawę Ochota, to wiele osób korzysta z https://edun.pl/ Myślę, że coś może w tym być, skoro ludzie tam wracają. A jakie Wy macie doświadczenia z korepetycjami?
-
karolek
- Forumowicz

mój synek chodzi na korepetycje z matematyki, ma trochę z nią problem, a ja niestety nie jestem w stanie mu pomóc za każdym razem,, nie mam aż tyle czasu
-
lecek
- Forumowicz

mój mały jedynie z matematyki bo z tym ma problem
-
monikabert90
- Level 4

Moje dziecko przez jakiś czas chodziło na korepetycje z języka angielskiego, ale jeśli mam być szczera - efekty były słabe. Dopiero, kiedy zapisałam dziecko do szkoły językowej Speak Up we Wrocławiu https://www.speak-up.pl/szkoly-angielskiego/wroclaw-bema zaczęły pojawiać się rezultaty
Teraz mój syn jest już na takim poziomie, że zaczynam się zastanawiać, kiedy mnie "przeskoczy" ze swoją znajomością angielskiego 
Teraz mój syn jest już na takim poziomie, że zaczynam się zastanawiać, kiedy mnie "przeskoczy" ze swoją znajomością angielskiego 
-
aga59
- Forumowicz

Mój jak na razie sobie radzi ze wszystkim z naszą pomocą. Chodzi jedynie na dodatkowe lekcje języka angielskiego i hiszpańskiego w swojej szkoła prywatna Gdańsk.
-
kitka66
- Level 2

moje dziecko nie bierze korepetycji
Poziom nauki w szkole, do której na co dzień chodzi ( Te Vizja w Warszawie ) jest na tyle wysoki, że tego zwyczajnie nie potrzebuje
Poza nauką podstawowych przedmiotów i języków bierze tam też udział w licznych zajęciach dodatkowych ( sportowych i naukowych ). Poza szkołą chodzi jedynie na basen 
Poziom nauki w szkole, do której na co dzień chodzi ( Te Vizja w Warszawie ) jest na tyle wysoki, że tego zwyczajnie nie potrzebuje
Poza nauką podstawowych przedmiotów i języków bierze tam też udział w licznych zajęciach dodatkowych ( sportowych i naukowych ). Poza szkołą chodzi jedynie na basen