Ogniwa fotowoltaiczne
-
mamusiamuminka
- Forumowicz

Ogniwa fotowoltaiczne
Czy ogniwa fotowoltaiczne są ekologiczne? Sprawdź tutaj!
-
tegle
- Forumowicz

Re: Ogniwa fotowoltaiczne
super, poczytam to sobie w wolnym czasie i czegoś się doiwem 

-
anets22
- Forumowicz

Wiem na pewno że moduły fotowoltaiczne są super rozwiązaniem. Energooszczędne i niezawodne. Polecam 

Ostatnio zmieniony 01 sie 2019, 11:14 przez anets22, łącznie zmieniany 1 raz.
-
alicia
- Forumowicz

akurat nie znam wymienionych firm, bo u mnie zakładali http://pvprojekt.com/ ale potwierdzam, że to bardzo korzystna inwestycja
-
julis124
- Forumowicz

Ostatnio zmieniony 01 sie 2019, 11:16 przez julis124, łącznie zmieniany 1 raz.
-
bella3
- Level 1

Chyba bardziej ekologicznego rozwiązania być nie może. Z energii słonecznej takie ogniwa pozyskują prąd, i oszczędność dla portfela i dla środowiska lepiej. U siebie planują zakładać takie ogniwa w niedalekiej przyszłości, od http://3sgroup.pl/ mamy już wycenę. Na 25 lat na takie panele udzielają gwarancji. Coraz więcej osób u nas w okolicy takie panele zakłada, na stronie 3sgroup czytałam też o zaletach takiej instalacji. Jest ich naprawdę sporo. Koniec z płaceniem rachunków za prąd, nie trzeba też tak oszczędzać, przynajmniej ja już nie zamierzam. Ten prąd będzie tak jakby za darmo, a i tak koszty inwestycji powinny się w ciągu kilku lat zwrócić. W firmach wiem, że jeszcze zarabiają na takim prądzie.
-
Oktawia
- Forumowicz

Oczywiście, że tak. To jedna z głównych zalet paneli fotowoltaicznych, podobnie jak i paneli słonecznych https://www.parkiet.com/Gospodarka/1807 ... -nimi.html Druga to oczywiście pozyskiwanie energii w tańszy sposób. Trzeba jednak pamiętać, że sama instalacja i zakup paneli to jednak spora inwestycja i musi minąć nieco czasu, zanim się zwróci.
-
eryk78
- Level 1

Koszty energii i ciepła oraz obawa o niezawodność dostaw to dwa czynniki, które nierzadko spędzają sen z powiek właścicielom nieruchomości. Poszukiwanie optymalnych rozwiązań przyniosło ideę niezależności energetycznej. Pozwala ona na uniezależnienie się od tradycyjnych dostawców energii, znaczne oszczędności, pełną kontrolę i optymalizację kosztów oraz zapewnienie ciągłości dostaw energii i ciepła. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu takich źródeł energii jak ogniwa fotowoltaiczne od https://pv-system.pl
-
Orafa32
- Forumowicz

-
Kordi33
- Forumowicz

Jest to doskonała inwestycja w przyszłość, tym bardziej teraz gdzie możemy uzyskać dofinansowanie z programu "Mój Prąd". Fotowoltaika instalacja kosztuje dość sporo ,ale dzięki programowi możemy uzyskać do 5tysięcy dofinansowania.
Do instalacji fotowoltaiki polecam Wam firmę SunCrew, bardzo profesjonalnie podchodzą do pracy i klienta, oraz pomagają uzyskać dofinansowanie na panele.
Do instalacji fotowoltaiki polecam Wam firmę SunCrew, bardzo profesjonalnie podchodzą do pracy i klienta, oraz pomagają uzyskać dofinansowanie na panele.
-
nataszkas
- Forumowicz

Pierwszy raz o tym słyszę, mogę prosić o więcej informacji?
-
niebieskiorzel
- Level 2

Mi ogniwa pozwalają sporo obniżyć rachunki za prąd
-
Zenga
- Forumowicz

Jeżeli masz projekt budynku, lub pomierzone elementy dachu to pobierz ActCAD (wersję testową 14 dni ) i wrysuj instalację, wykonaj rendering, a zobaczysz jak to będzie wyglądało.