Encyklopedia dobrych filmów

Dyskusje, Rozrywka
marikaaa
Forumowicz
Forumowicz

Encyklopedia dobrych filmów

Postautor: marikaaa » 16 paź 2016, 16:18

Cześć,
Co Wy na to, żeby powymieniać się perełkami filmowymi? Nie zawsze te najbardziej kultowe filmy, są faktycznie najlepsze.

Dzisiaj mam nastrój na filmy z Morganem Freemanem, więc:
Magiczne lato, choć goni nas czas, człowiek pies - ten ostatni dosyć brutalny, ale podchodząc do tego psychologicznie - można zobaczyć, jaka jest moc "wpływu nad ludźmi".
Wszystkie filmy są o zmianie, na którą nigdy nie jest za późno. Czasem najmniej oczekiwana sytuacja, może okazać się tą, która pokaże nam życie z zupełnie innej strony.
Awatar użytkownika
Różaneczka
Forumowicz
Forumowicz

Re: Encyklopedia dobrych filmów

Postautor: Różaneczka » 17 paź 2016, 12:32

Cała twórczości Smarzowskiego, a szczególnie dom zły, Róża, Pod mocnym aniołem i teraz Wołyń. To jest kino mocne , zawsze, naturalistyczne, bezkompromisowe i idąc na Wołyń szykowałam się na najgorsze, a mimo tu uważam, że Smarzowski zachował tutaj umiar. Rzeź pokazana jest pryzmatem historii młodej zosi Głowackiej - michalina Łabacz - obłędna debiutantka! Wszsytko, co stało się udziałem Kresowiaków jest trudne w do wyobrażenia... To wszystko jest straszne, ale najstraszniejsze jest, że to wydarzyło się naprawdę...
Metaliga
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Metaliga » 04 lis 2016, 10:24

Dla mnie w takiej encyklopedii na pewno powinien się znaleźć chociaż jeden film ze Studia Ghibli. "Spirited Away", "Ruchomy Zamek Hauru" albo "Mój przyjaciel Totoro".
lolipop1234
Level 1
Level 1

Postautor: lolipop1234 » 27 lis 2016, 19:07

Film "Zielona mila"
Awatar użytkownika
Hania_H
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: Hania_H » 23 lut 2017, 11:35

A ja Wam polecam garść filmów, które na 100% nie są przez wszystkich kojarzone, bo po prostu nie są takim hollywodzkim szajsem na kasę, no więc polecam:
ja w środku tańczę
Room
a z seriali dorzuciłabym jeszcze Stranger Things :)

Wróć do „Dyskusje, Rozrywka”