Zakaz jedzenia w autobusach
-
kaszka6
- Forumowicz

Zakaz jedzenia w autobusach
Czy w kursowych autobusach nie można jeść? Pytam, bo ostatnio byłam świadkiem sytuacji, że kierowca wyrzucił osobę, która kupiła sobie w przerwie hot doga i chciała z nim wsiąść do autobusu. Co prawo mówi na ten temat?
-
miracle
- Junior Admin

Re: Zakaz jedzenia w autobusach
Z tego co wiem to nie można jeść w autobusach.
-
Marek87
- Forumowicz

To prawda, regulaminy tego wielokrotnie zabraniają. Zerknijcie sobie chociażby tutaj, myślę, że to nie jedyny przewoźnik, który wystosował do pasażerów taką prośbę.
-
pawelek34
- Level 1

Prawo zakazuje jeść w autobusach i ja w sumie sie z tym zgadzam. Ludzie są tacy okropni, że pewnie zrobiliby z autobusów śmietniki.
-
pehap
- Forumowicz

Ja się cieszę, że jest zakaz jedzenia w komunikacji miejskiej, bo mam wrażenie, że ludzie naprawdę nie potrafią szanować swoich, a tym bardziej cudzych rzeczy i często te tramwaje i autobusy i tak wyglądają nie najlepiej, żeby dodawać do nich jeszcze brud z jedzenia. Choć i tak znajdują się tacy, którzy tego nie przestrzegają. W pociągach to inna sprawa, bo one zwykle są długodystansowe więc nikt raczej nie będzie czekać, aż dojedzie na miejsce, żeby zjeść.