Leczenie tarczycy

Dyskusje, Rozrywka
pawi
Level 2
Level 2

Leczenie tarczycy

Postautor: pawi » 11 kwie 2019, 13:12

Istnieje wiele metod leczenia tarczycy, jednak ja mam takie pytanie, która z nich jest najskuteczniejsza i faktycznie daje dobre rezultaty? Konkretnie chodzi o hashimoto.
zofialipska
Forumowicz
Forumowicz

Re: Leczenie tarczycy

Postautor: zofialipska » 26 kwie 2019, 10:06

Przy Hashimoto dobrze jest też skonsultowac się z dietetykiem bo słyszałam że przy tym schorzeniu trzeba przejść na dietę bezglutenową. Myślę, że Pani Marta dietetyk z Działdowa https://przyjazny-dietetyk.pl/gabinet-d ... edrzejczak będzie mogła pomóc. Można do niej napisac albo pójść na osobistą konkultację, jeśli ktoś jest z tych okolic.
pawi
Level 2
Level 2

Postautor: pawi » 28 kwie 2019, 17:53

Mieszkam w Jarosławie i chyba nigdzie w pobliżu nie ma możliwości tego typu terapii, najbliżej gdzie są takie zabiegi to Warszawa, a to zdecydowanie za daleko i chyba muszę poszukać jakiej alternatywy.
WeraTowska
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: WeraTowska » 29 kwie 2019, 11:07

A jakie są najpopularniejsze symptomy? Kiedy powinnam podejrzewać, że może coś się dziać z moją tarczycą?
Forumowicz

Postautor: dellonia » 30 kwie 2019, 12:08

Z tarczycą rzeczywiście nie ma żartów. Najlepiej dokładnie się przebadać u dobrego specjalisty.
raegar
Level 1
Level 1

Postautor: raegar » 08 wrz 2019, 22:41

Jeżeli szukacie naprawdę jakiejś bardzo wartościowej stronki, to zachęcam was wszystkich do zajrzenia pod ten link: https://www.top-supplementen.nl, gdzie znajdziecie naprawdę sporo przydatnych informacji związanych ze zdrowiem, zdrowym odżywianiem i prawidłowym trybem życia. Jak ktoś z was ćwiczy to myślę, że stronka jak najbardziej się wam przyda. Polecam zajrzeć, dajcie znać co i jak.
klazi
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: klazi » 09 wrz 2019, 19:18

hmm idź lepiej do lekarza a nie pytaj na forum
bella3
Level 1
Level 1

Postautor: bella3 » 30 paź 2019, 12:30

Hashimoto to zdecydowanie choroba cywilizacyjna obecnie. Mnóstwo osób choruje i nie tylko kobiet. Oprócz leków na wyrównanie hormonów tarczycy warto pomyśleć o stosowaniu suplementów, na http://abcsuplementy.pl/a/qtht,suplemen ... -hashimoto o takich piszą. Jakie to są, jakie działanie będzie można zaobserwować i gdzie można też je dostać. Oczywiście przed zastosowaniem warto się doradzić swojego endokrynologa.
zupal
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: zupal » 28 lis 2020, 15:54

Przy hashimoto bardzo duże znaczenie ma dieta, trzeba o tym pamiętać. Czasami lekarze o tym nie mówią niestety czego totalnie nie rozumiem. Sprawdź dlaczego warto wyeliminować cukier z diety i czemu jest on dla osób z hashimoto taki niebezpieczny. Odpowiednią dietę może ułożyć dla chorego dietetyk i ja taką drogę polecam. Samodzielnie nie do końca wiemy co nam służy, czego nie powinniśmy jeść a na pewno ograniczyć w diecie.
luśka
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: luśka » 30 gru 2020, 13:50

Problemy z tarczycą na cały organizm mają wpływ. Pierwsze co to trzeba zrobić badania pod kątem hormonów. Jeśli te podstawowe wyjdą nie tak to już do endokrynologa trzeba, który zleci bardziej szczegółowe i postawi diagnozę. Leczenie to jedno. Dużą rolę przy problemach z tarczycą odgrywa również dieta. Na tej stronie można się dowiedzieć jakie produkty należy koniecznie wyeliminować, a jakie można jeść bez obaw. Te które są niewskazane mogą nawet zaostrzyć chorobę, dlatego warto wiedzieć w tym temacie jak najwięcej.
zupal
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: zupal » 27 sty 2021, 00:06

Leczenie tarczycy polega przede wszystkim na ustabilizowaniu jej pracy i uregulowaniu poziomu hormonów. Jeśli pojawiają się guzy, zmiany, wymagają dodatkowej diagnostyki. Jeśli trafisz do naprawdę dobrego lekarza to on pokieruje leczeniem zgodnie z Twoim stanem zdrowia. Nie ma nigdy tak, że jedna metoda, jeden lek jest najlepszy dla wszystkich. Na https://www.szpitalnaklinach.pl/oddzial ... -tarczycy/ dowiesz się więcej, masz tu dobrze zagadnienie chorób tarczycy opisane . Również o sposobach leczenia.
elizax
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: elizax » 03 lut 2021, 14:28

Wybór dobrego specjalisty, endokrynologa to najważniejsza sprawa w kwestii leczenia tarczycy.
sam.kreiger
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: sam.kreiger » 03 lut 2021, 15:46

Czy ktoś z Was posiasa chorobę chaszimoto?
harmony32
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: harmony32 » 04 lut 2021, 14:23

W Polsce niestety nikt nie zwraca uwagi na haszimoto - jestem tego przykładem.
mapka
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: mapka » 02 lip 2021, 10:07

Wróć do „Dyskusje, Rozrywka”