Muszę pilnować indeksu i ładunku glikemicznego, by były możliwie niskie. Przy okazji musi być wegańskie i bezglutenowe. Moje jelita mają ciężkie życie.
Czym zastąpić mąkę ziemniaczaną? Znalazłam przepis na pierogi gryczane, ale mąka ziemniaczana ma IG 90. To o 20 za dużo.
Czym zastąpić...?
-
- Forumowicz
- Posty: 89
- Rejestracja: 07 sty 2020, 00:48
-
- Forumowicz
- Posty: 40
- Rejestracja: 20 lut 2020, 13:48
Re: Czym zastąpić...?
Możecie na przykład zwykłą, klasyczną mąkę zastąpić mąką migdałową - https://zielonaesencja.pl/product-pol-1 ... 250-g.html . Ja bardzo ją lubię bo jest zdrowa, ma niski indeks glikemiczny i można wypiekać z niej cuda.
-
- Level 4
- Posty: 1544
- Rejestracja: 11 gru 2016, 10:17
Re: Czym zastąpić...?
Z tego, co wiem, to niski indeks glikemiczny ma mąka semolina z pszenicy durum, którą można zamówić na przykład na stronie internetowej jawo2008.pl/153-maka-semolina-z-pszenicy-durum.html. Idealnie nadaje się na przykład do ciasta na pizzę czy też do naleśników
Wróć do „Odchudzanie, Dietetyka”
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość