Klasyka czy nowoczesność?

Aranżacja wnętrz, wystrój wnętrz, ciekawe pomysły na aranżacje, dekoracje, inspiracje, galeria jak urządzić wnętrza, porady, farby, kolorystyka kuchni, pomysły na aranżację łazienki.
Manfridrat
Forumowicz
Forumowicz

Klasyka czy nowoczesność?

Postautor: Manfridrat » 26 lis 2019, 08:28

Który wariant stylistyczny bardziej się Wam podoba w wystroju wnętrz :idiota: ?
Na początku przyszłego roku wyprowadzamy się do własnego gniazdka i planujemy już, w jaki sposób je sobie uwijemy :P Przyznam, że generalnie kręci mnie modernizm :evil: , ale widziałam ostatnio fantastyczne dywany klasyczne i już zupełnie nie mam pojęcia, jak to wszystko harmonijnie pogodzić :]
Może ktoś z Was będzie miał dla mnie jakieś dobre wyjście ;)
Awatar użytkownika
qheaney
Forumowicz
Forumowicz

Re: Klasyka czy nowoczesność?

Postautor: qheaney » 02 gru 2019, 13:11

Zauważyłam, że wszyscy urządzają wnętrza bardzo nowocześnie, a mnie podoba się styl retro.
wadzianka
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: wadzianka » 02 gru 2019, 13:38

Lubię dobry balans klasyki z wykorzystaniem nowoczesnej funkcjonalności
cieslu89
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: cieslu89 » 06 gru 2019, 12:42

U nas w domu łączymy klasykę z nowoczesnością. :) Meble mamy klasyczne, standardowe a dodatki nowoczesne. Dużo z nich wybraliśmy tutaj - https://zona-design.pl/dodatki/dekoracje/ bardzo ładne i muszę przyznać, że świetnej jakości.
nader.dexter
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: nader.dexter » 12 gru 2019, 08:56

Moim zdaniem nawet połączenie tych dwóch stylów będzie dobrze wyglądało, obecnie takie rozwiązania świetnie się sprawdzają w pomieszczeniach.
alexandro93
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: alexandro93 » 12 gru 2019, 13:37

Wszystko zależy od indywidualnych preferencji, moim zdaniem teraz bardziej popularna jest nowoczesność we wnętrzach domowych.
ckling
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: ckling » 18 gru 2019, 09:41

Osobiście stawiam na klasykę, uwielbiam takie meble z klimatu PRL-u, stare dywany we wzory, czy kolorowe wersalki i tapczany.
LaReina
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: LaReina » 07 sty 2020, 12:15

ja urządzam mieszkanie nowocześnie ale bardziej w stylu skandynawskim, takim, który będzie zawsze modny. Pamietajcie tez jeszcze o takich rzeczach jak wykończenie czyli odpowiedni osprzęt, jak np z Ospela. Bardzo dobre gniazdka i włączniki ma w swojej ofercie.
camio
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: camio » 13 sty 2020, 16:20

Przecież te style da się połączyć :)
My poszliśmy w styl neoklasycystyczny, ale ma w sobie sporo z nowoczesności, a jednak wygląda to bardzo dobrze. Przede wszystkim dobre materiały i dobry sprzęt :)
Awatar użytkownika
nkling
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: nkling » 20 sty 2020, 12:29

To zależy. Chociaż bliższa mojemu sercu jest raczej klasyka.
qford
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: qford » 10 lut 2020, 18:13

Ja na przykład połączyłem te dwa style w sypialni, złote lustra ze starodawnymi meblami z surowego drewna.
karolina.joanna
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: karolina.joanna » 25 mar 2020, 10:33

Oba style można dobrze połączyć. Wystarczy dobrze dobrać meble - naprawdę nowoczesne wnętrza i meble lekko vintage fajnie wyglądają razem. Tu jest bardzo dużo fajnych mebli https://zona-design.pl/, możecie też zobaczyc sobie na styl loftowy, wydaje mi się ze może wam przypaść do gustu
camio
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: camio » 13 kwie 2020, 21:16

Wiem jedno - klasyka nie wypiera nigdy całkiem nowoczesności i odwrotnie. Mogą się świetnie uzupełniać. Niedługo wprowadzamy się do nowego mieszkania. I właśnie... całkiem nowego, w nowym budownictwie. A ja kocham neoklasycyzm, ale i systemy smart. Poprosiliśmy firmę Abrys, która projektuje wnętrza online i liczymy na długie i szczęśliwe życie w naszym wspólnym gniazdku :)
czcza11
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: czcza11 » 15 kwie 2020, 14:52

Nowoczesne wnętrza to obecnie jeden z najsilniejszych trendów. Warto więc w ich tworzeniu, postawić na osoby, które znają się na temacie i wiedzą jak go stworzyć. Wystrój wnętrz Warszawa od https://www.bohostudio.pl/ to opcja dla osób lubiących i doceniających piękno, a także chcących mieć przy sobie wyjątkowe i niezapomniane aranżacje.
magdaN
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: magdaN » 12 sie 2020, 10:35

Polecam zestawy DIY ze sklepu internetowego Laswsloiku.pl. Piękna ozdoba i świetna zabawa przy własnoręcznym układaniu kompozycji !!

Wróć do „WNĘTRZE- ARANŻACJA I WYSTRÓJ”