ZWCAD = dobry CAD?
-
- Forumowicz
ZWCAD = dobry CAD?
Hej, witam wszystkich
Szukam porady, przymierzam się do otwarcia swojego biura projektowego i rozglądam się za programem CAD - głównie 2D. Nie interesuje mnie ACAD (mimo, że na studiach na nim się uczyłam) - z wiadomych względów koszty utrzymania licencji wykończą jednoosobową działalność, a poza tym wiem że sporo fajnych a znacznie tańszych alternatyw, z licencjami wieczystymi.
Myślałam nad ZWCADem 2019, po krótkich testach wygląda podobnie jak acad - nie miałam problemu żeby się nim pobawić, ale wiadomo że na dogłębne testy aby sprawdzić np.stabilność mało kto ma czas... Widziałam że jest też sporo nakładek, może w przyszłości w miarę rozwoju biura będzie w czym wybierać Licencjonowanie, aktualizacje - to wygląda na plus (zwłaszcza względem Acada)
Znacie ten program - szczególnie jeśli mowa o tej aktualnej wersji? Sprawdza się u Was? Macie jakieś zastrzeżenia?
Będę wdzięczna za sugestie i rady
Pozdrawiam!
Szukam porady, przymierzam się do otwarcia swojego biura projektowego i rozglądam się za programem CAD - głównie 2D. Nie interesuje mnie ACAD (mimo, że na studiach na nim się uczyłam) - z wiadomych względów koszty utrzymania licencji wykończą jednoosobową działalność, a poza tym wiem że sporo fajnych a znacznie tańszych alternatyw, z licencjami wieczystymi.
Myślałam nad ZWCADem 2019, po krótkich testach wygląda podobnie jak acad - nie miałam problemu żeby się nim pobawić, ale wiadomo że na dogłębne testy aby sprawdzić np.stabilność mało kto ma czas... Widziałam że jest też sporo nakładek, może w przyszłości w miarę rozwoju biura będzie w czym wybierać Licencjonowanie, aktualizacje - to wygląda na plus (zwłaszcza względem Acada)
Znacie ten program - szczególnie jeśli mowa o tej aktualnej wersji? Sprawdza się u Was? Macie jakieś zastrzeżenia?
Będę wdzięczna za sugestie i rady
Pozdrawiam!
-
- Forumowicz
Re: ZWCAD = dobry CAD?
Dzięki wielkie za Wasze rady potestowałam jeszcze program i z dnia na dzien coraz bardziej mnie przekonał, a Wasze opinie pomogły mi sie zdecydować iii zamówiłam
Dzwoniłam do dystrybutora SZANSA - fachowy zespół, miłe Panie doradziły mi wersje i rodzaj licencji, a dział techniczny podpowiedział kilka fajnych trików.
I fajna opcja - mogę wziąć udział w szkoleniu z obsługi ZWCADa w cenie licencji :o będę sie może umawiać na styczeń i zobaczymy dam znać jak wrażenia
Ale wygląda to fajnie - czekam na kuriera i będę startować!
Dzięki jeszcze raz za pomocne opinie!
Dzwoniłam do dystrybutora SZANSA - fachowy zespół, miłe Panie doradziły mi wersje i rodzaj licencji, a dział techniczny podpowiedział kilka fajnych trików.
I fajna opcja - mogę wziąć udział w szkoleniu z obsługi ZWCADa w cenie licencji :o będę sie może umawiać na styczeń i zobaczymy dam znać jak wrażenia
Ale wygląda to fajnie - czekam na kuriera i będę startować!
Dzięki jeszcze raz za pomocne opinie!
-
- Forumowicz
i jak, sprawuje się jak trzeba ? Ja co prawda siedzę w CAD 3D (ironcad) ale swego czasu przerabiałem trochę cad`ów d rysunków.
-
- Forumowicz
W stu procentach zgadzam się z tym, co napisał mój przedmówca. Widać, że gość zna się na rzeczy, a nie tak jak inni
--------------------------------------
http://prezenty.edu.pl/
--------------------------------------
http://prezenty.edu.pl/
-
- Forumowicz
Jak najbardziej się z Wami zgadzam!
-
- Forumowicz
U nas w firmie stanęliśmy dokładnie przed tym samym dylematem - autocad czy jakiś zamiennik. Zdecydowaliśmy się na zamiennik, wypróbowaliśmy darmowy cad 2d, miał wszystko co było nam potrzeba, więc zakupiliśmy znacznie taniej licencję.
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Jak posiadasz własną firmę to dobrym rozwiązaniem będzie skorzystanie z CRM. Mogę polecić Ci Firmao, ponieważ jest indywidualnie dopasowany do specyfiki firmy. Do tego, zanim się zdecydujesz kupić pakiet, najpierw za darmo przetestuj system, wszystkie info są na stronie
-
- Forumowicz
Sprawa wydaje się prosta. Zamiennik jest lepszym rozwiązaniem analizując politykę firmy autodesk i ich skok na kasę. Polecam ActCAD. ActCAD jest oferowany zawsze z licencjami wieczystymi. Jest na najnowszym silniku IntelliCAD 10.1 (pierwszy Intellicad z tym silnikiem). Niska cena. Tani upgrade. Darmowe dodatki (min.: konwerter pdf). Szybki i stabilny. Dobre wsparcie. Do pobrania i testowania na stronie ActCAD Polska. Baza bloków. Baza filmów instruktażowych.
Wróć do „Programy Komputerowe”