Znęcanie sie nad zwierzakami. | ForumDyskusyjne.net - forum, forum wielotematyczne, forum młodzieżowe

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: nad, sie, znecanie, zwierzakami

Znęcanie sie nad zwierzakami.
Autor Wiadomość
1025 

Wysłany: 2011-01-21, 13:36   Znęcanie sie nad zwierzakami.

Witam.
Chciałam sie was zapytać co uważacie na temat znęcania się nad zwierzakami? Ostatnio w tv mówili o przywiązaniu psa do samochodu. Słyszałam też jeszcze o tym, że koleś zostawił psa na torach. Boże... co to sie porobiło. Pies nie jest zabawką! Nie wiem co tacy ludzie sobie myślą... Ja bym tym ludziom zrobiła to samo co oni tym psom wyrządzili. Nie wiem jak można być tak okrutnym. Na samą myśl o tym robi mi się słabo, a co dopiero zrobić coś takiego swojemu pieskowi ;(
A wy co uważacie?
A i mam tez prośbę;] Ci, którzy mają facebooka proszę o podpisanie tej petycji http://www.facebook.com/pudelek ;]

Lanni 

Wysłany: 2011-01-21, 22:16   

Może się nie porobiło ale dzięki postępowi i nowym kanałom komunikacji tacy debile mogą zaistnieć na 3 minuty w mediach. Zawsze uważałam, że im bardziej rozwinięta cywilizacja tym bardziej cofnięty w sferze duchowej człowiek.

1025 

Wysłany: 2011-01-26, 19:26   

No tak, ale wiesz takim to co oni mogą zrobić... Jedynie grzywna i kilka lat w więzieniu, ale mysle, ze to i tak nie nauczy ludzi traktować zwierzęta lepiej. Zapewne każdego dnia jakiś pies jest zabity, pobity, niedożywiany lub porzucony. Ludzie są okropni...

Lanni 

Wysłany: 2011-01-28, 15:55   

Znieczulica. Akurat znęcania się na zwierzęciem nie potrafię zrozumieć. Dlatego nienawidzę myśliwych - zabijanie dla sportu. Nienawidzę całej machiny produkcyjnej gdzie zwierzęta są traktowane niehumanitarnie bo to przecież żarcie więc co? Potępiam polowania dla skór czy dla smaku.

1025 

Wysłany: 2011-01-29, 18:32   

Ja też. Ale wiesz my to możemy sobie tylko nie popierać i tyle. I tak nic nie możemy z tym zrobić. jedyne co nam pozostało to narzekanie na tych ludzi. Chociaż narzekania to mało im powinno się zrobić dokładnie to samo co tym biednym i bezbronnym zwierzakom. Bo w końcu dlaczego jakiś zwierzak musi cierpieć przez jakieś głupie pomysły ludzkie?? O_o

Lanni 

Wysłany: 2011-02-24, 19:12   

Możemy zrobić. Widzisz, że ktoś znęca się na zwierzakiem - zwróć uwagę. Podpisz petycję. Wspieraj organizacje działające na rzecz zwierząt np. przekazując im swój 1%. Najgorszym działaniem jest brak działania.

Eddy 
He

Wysłany: 2011-03-10, 16:33   

http://www.wykop.pl/link/...-mojego-psa-18/
Wstrząsające...

Odpowiedz do tematu