Czy warto kupować markowe ubrania?
- dyskutantka
- Level 2
Re: Czy warto kupować markowe ubrania?
Należy pamiętać o tym, że markowe to nie znaczy lepsze,a płaci się nie za ubranie tylko właśnie za markę. Kiedyś 35 lat temu problemy były ze wszystkim,w sklepach nie było niczego,jedynie ocet i musztarda,dzisiaj natomiast półki uginają się od wszystkiego,w sklepach odzieżowych wybór jest olbrzymi i rzeczy nie koniecznie drogich,ale za to bardzo ładnych,każdy wybierze coś dla siebie, kupując markowe nie jest powiedziane, że pochodzimy w tym dostatecznie długo i czy będziemy z tego zadowoleni. Moda ciągle się zmienia i trzeba by mieć worek pieniędzy aby nadążyć i za samą modą i za modnymi markowymi ubraniami.
-
- Level 3
Dlatego baczniejszą uwagę powinno zwracać się na skład materiałów, sposób szycia. To lepszy wyznacznik jakości niż marka.
- jenny1
- Level 2
Ja uważam, że warto wybierać ubrania z wyższej półki żeby moc cieszyć się nimi dłużej. Ja stwierdziłam, że bardziej opłaca mi się kupić porządnej jakości ciuch niż co chwilę kupować chińską tandetę która za chwilę się zniszczy. Sama ostatnio kupiłam sobie kilka sukienek koktajlowych świetnej jakości które będą mi służyć długie lata. I o to w takich zakupach chodzi.
- dyskutantka
- Level 2
Ubrania tak z wyższej jak i tej niższej półki jednakowo się noszą, tylko różnica i to ogromna w cenie. Nie ważne jakie ubranie,ważne,abyśmy się w nim czuli dobrze.Z wyższych półek kupują ci którzy chcą zaszpanować przez innymi A to akurat uważam, za czystą głupotę - przepraszam ,ale taka jest prawda.
-
- Level 3
A to ja mam inne zdanie. Kupisz coś w Terranovie - po jednym praniu wygląda zupełnie inaczej. Nie da się tego nosić. Kupisz w Lee - zupełnie inne doznania.
- dyskutantka
- Level 2
-
- Forumowicz
moim zdaniem warto. Lepiej mieć markowy, porządny ciuch niż jakieś chińskie badziewie. Dlatego tez często zamawiam w Viadellaspiga https://viadellaspiga.pl/ marka premium. Jeden z moich ulubionych sklepów, same najlepsze marki, znani projektanci
- dyskutantka
- Level 2
A ja wolę te z niższej półki,są dużo lepsze i ładniejsze niż te wszystkie markowe wzięte do kupy,a przede wszystkim są tańsze i wcale nie mniej eleganckie. Markowe wcale nie oznacza, że są dobre,a szpanować mogę także w ciuchach za 100,- bo ja lubię wygodę i muszę się w tym dobrze czuć. A tak na marginesie nie wiedziałam, że można reklamować jakiekolwiek sklepy z ciuchami. Bo ten post wyżej zawiera właśnie taką reklamę.
- saraa
- Level 1
Ja zwracam większą uwagę na to czy coś mi się podoba a nie na konkretną markę....
Zerknijcie sobie na koszulki z włąsnym nadrukiem na stronie megakoszulki. Zamwawiałam tam koszulki wiele razy ( głównie na prezenty dla rodziny i znajomych). Mam porownanie do innych stron tego typu i koszulki są naprawdę dobrej jakosci. Jest to jakość o wiele lepsza niż ubrania z popularnych sieciówek.
Zamówienie realizują szybko Zwykle nie miałam koszulki w ręce w dłuzej niż 2 czy 3 dni od zamówienia ( można oczywiście zadzwonić i miło poprosić aby zrobili ją wcześniej co ostatnio kilka razy zrobiłam).
Zerknijcie sobie na koszulki z włąsnym nadrukiem na stronie megakoszulki. Zamwawiałam tam koszulki wiele razy ( głównie na prezenty dla rodziny i znajomych). Mam porownanie do innych stron tego typu i koszulki są naprawdę dobrej jakosci. Jest to jakość o wiele lepsza niż ubrania z popularnych sieciówek.
Zamówienie realizują szybko Zwykle nie miałam koszulki w ręce w dłuzej niż 2 czy 3 dni od zamówienia ( można oczywiście zadzwonić i miło poprosić aby zrobili ją wcześniej co ostatnio kilka razy zrobiłam).
- dyskutantka
- Level 2
Ja także kupuję to co mnie odpowiada i cenowo i wyglądem, ale z całą pewnością nie korzystam z żadnych reklamowanych ciuchów. Reklamują coś czego mają nadmiar w magazynach i chcą się tego jaknajszybciej pozbyć. To nie dla mnie takie "buble". Bo trzeba wiedzieć, że każdy reklamowany towar świadczy o tym, że zalega w magazynach i nie ma na niego zbytu.
-
- Level 3
Ja mam zarówno markowe ubrania, jak i tzw. "no name". Nie zawsze metka musi być wyznacznikiem jakości.
- dyskutantka
- Level 2
- innocent
- Level 1
Dla mnie nie metka się liczy w markowych ubraniach, ale ich oryginalność. Mam kilka ciuchów od projektantek http://www.milovstore.com/pl/ i niby mogłabym rozgłaszać na prawo i lewo , że ubieram się markowo. Ale nie o to w tym chodzi. Ja reprezentuję po prostu pewien styl, bez względu na metkę
- dyskutantka
- Level 2
-
- Forumowicz
Pewnie, że tak - jeżeli są one ładne i Ci się podobają to czemu nie. Teraz bardzo dużo ludzi kupuje luksusowe ubrania wielu cenionych marek z całego świata. W tym sklepie https://egoistin.pl/ Ego Ist In znajdziesz wiele ciekawych ubrań premium damskich i męskich. Buty, torebki, koszule męskie, T-Shirty wszystko w jednym miejscu!