Niestabilny nerw łokciowy

Choroby, Lekarze, Lecznice, Kliniki, Dentyści Forum: opinie, porady, polecani specjaliści, niepolecani lekarze.
hipix
Forumowicz
Forumowicz

Niestabilny nerw łokciowy

Postautor: hipix » 26 cze 2021, 17:08

Witam,

Stwierdzono u mnie niestabilny nerw łokciowy (w obydwu łokciach, ale w prawym odczuwam to bardziej). Zaczęło się od tego, że czułem przeskakiwanie w stawie łokciowym w trakcie pompek oraz podciągnięć. USG wykazało niestabilny nerw łokciowy, a badanie EMG także uszkodzenie tego nerwu. Teraz staram się bardzo oszczędzać te okolice - nie robię w ogóle pompek i podciągnięć, unikam zginania łokcie, biorę witaminę B. Jeśli chodzi o leczenie to zostałem poinformowamy, że tylko operacja może tu pomóc. Ja natomiast wolę jej uniknąć lub odwlekać tak długo, jak mogę i próbować póki co leczenia zachowawczego. Czy znacie jakieś sposoby na trzymanie tego nerwu w swoim rowku (nawet, jeśli nie wyleczą one całkowicie, tylko bedzie trzeba je stosować stale)? Czy może jakieś ćwiczenia, wzmacnianie i rozluźnianie mięśni lub masaże?

Wróć do „Choroby, Lekarze, Lecznice, Kliniki, Dentyści”