Ja uwielbiam bakalie wszelkiego rodzaju, suszone owoce czy rożne mieszanki, ale takim ulubionym rodzajem są orzechy, ziemne, macademia, włoskie, laskowe. Jednak jest jeden rodzaj za który dam się pokroić - są to orzechy nerkowca
https://ebakalland.pl/orzech-nerkowca.html Jem je praktycznie codziennie, garściami sobie pcham do gęby

Uwielbiam ich smak i jeszcze świadomość, że są takie zdrowe mi dodatkowo dodaje apetytu. Owszem, są kaloryczne, ale to są kalorie, które nie tuczą, no chyba, że ktoś je codziennie kilogram (gratuluję wówczas zarobków

). Ale tak serio, to nerkowce są smaczne solo, dobre do ciast, deserów (zdrowych!) dobre do potraw, gulaszy w stylu orientalnym, fajnie pęcznieją i wzbogacają sos, np. sos paprykowy z pływającymi nerkowcami to złoto. Ja sobie nie wyobrażam przekąski innej niż orzechy nerkowca, choć też zjem inne, lubię też bardzo pistacje. Jednak nerkowce rządzą, mają pełno witaminy B6, cynku i miedzi. Polecam każdemu jeść garściami, tak jak ja
