
Składniki:
-35 dag łagodnego żółtego sera
-30 dag pieczarek
-35 dag filetów z kurczaka
-cebula
-1/2 szklanki majonezu
-3 jajka
-olej do smażenia
-sól
-pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wbić jajka i wymieszać z majonezem. Masę wlać na wyłożoną pergaminem blachę (25x40cm) i piec ok. 20 minut w temperaturze 180 °C.
Mięso umyć, osuszyć i przekroić w poprzek na pół. Rozbić. Oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę obierać,posiekać . Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Dusić z cebulą na rozgrzanym oleju.
Na ciepłym serowym placku ułożyć mięso i przykryć warstwą pieczarek. Zawinąć w roladę i piec 25 minut w temp. 180 °C.
S M A C Z N E G O
