Składniki:
Barszcz czerwony ekspresowa zupa instant WINIARY - 1 sztuka
Ziarenka Smaku Ziołowe - 1 sztuka
Mąka pszenna - 400 g
Suszone drożdże - 1 opakowanie
Mleko - 0,5 szklanki
Sól - 0,5 łyżeczki
Oliwa z oliwek - 3 łyżki stołowe płaskie
Cukier - 1 łyżeczka
Cebula - 400 g
Papryka czerwona - 0,5 sztuki
Oliwa z oliwek - 3 łyżki stołowe płaskie
Jajo
Pieprz - do smaku
Cebulowe zawijaski
Informacje o przepisie:
Liczba porcji: 6
Kalorie w 1 porcji: 429 kcal
Przygotowanie: 35 min.
Połącz wszystkie składniki na ciasto, zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Obierz cebulę i paprykę i pokrój w drobne paski
Cebulę i paprykę uduś na oleju do miękkości
Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem i wystudź
Do wystudzonego farszu wbij jajko.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość, zagnieć i rozwałkuj na prostokąt 35 cm x 40 cm
Ułóż farsz na rozwałkowanym cieście, całość zwiń w rulon i pokrój na 12 porcji
Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmarowanej masłem
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 20 - 25 minut
Podawaj ze szklanką barszczu czerwonego, uprzednio przygotowanego wg przepisu na opakowaniu