Szampon do wrażliwej skóry głowy

Forum Pielęgnacja Włosów, Skóry, Paznokci
domnia
Forumowicz
Forumowicz

Szampon do wrażliwej skóry głowy

Postautor: domnia » 16 sie 2021, 15:31

Czy znajdą się tu posiadaczki wrażliwej skóry głowy? Tracę nadzieję, że znajdę szampon który będzie delikatny, złagodzi ewentualne podrażnienia i przy tym będzie dobrze ocyszczał... już mnie tyle uczuliło, że boję się testować mimo że półki w sklepie się uginają od tych szamponów różnych. Doradźcie proszę.
zupal
Forumowicz
Forumowicz

Re: Szampon do wrażliwej skóry głowy

Postautor: zupal » 17 sie 2021, 13:06

Wiem o czym mówisz, też mam taką skórę wrażliwą, kiedyś kupiłam wcierkę na bazie alkoholu i raz użyłam to miesiąc miałam strupki na głowie... Ameryki nie odkryję, musisz kupować tylko szampony z apteki, dedykowane skórze wrażliwej i na bazie naturalnych składników. Każdy chemiczny szampon będzie Cię w jakimś stopniu podrażniał nawet jeśli na opakowaniu masz napisane że do skóry wrażliwej.
domnia
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: domnia » 18 sie 2021, 18:56

Widzisz w aptece też byłam to mi farmaceutka dała szampon za 120 zł... nie stać mnie niestey na taką pielęgnację zwłaszcza, że myję głowę 3-4 razy w tygodniu.
zupal
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: zupal » 19 sie 2021, 23:49

120 zł? wow to sporo. Kup sobie z klorane szampon na bazie wyciągu z piwonii chińskiej, 36 zł płaciłam wczoraj w Superpharm. Skutecznie łagodzi i koi wrażliwą skórę, mnie nic a nic po nim nie swędzi a włosy są tak dobrze oczyszczone, że myję głowę rzadziej jak wcześniej. Ma bardzo dobry skład, ekologiczne składniki, butelka też nadaje się do ponownego przetworzenia. Dla mnie takie aspekty są też kluczowe jak wybieram kosmetyki.
nitka33
Forumowicz
Forumowicz

Postautor: nitka33 » 28 sie 2021, 18:11

Też miałam taki problem, drogeryjne szampony mnie uczulały i podrażniały skórę głowy. Teraz myję włosy organicznym haircure i nie odczuwam żadnego dyskomfortu, nie mówiąc o tym, że pozbyłam się łupieżu i uczucia swędzenia, a włosy mniej wypadają i się nie rozdwajają.

Wróć do „Pielęgnacja Włosów, Skóry, Paznokci”